8/11/11

Riedel glasprovning

Onsdag 7 september kl. 19.00
Münchenbryggeriet, Stockholm

Riedel är ett välkänt begrepp i vinkännarkretsar och bland sommelierer och restauratörer världen över och anses vara marknadens förnämsta vin- & spritglas. Glasen är de enda i världen, som är designade för att ta fram varje vins speciella doft- och smakegenskaper. Under den här provningen kommer Maximilian Riedel guida var och en genom en upplevelse, som visar vilken skillnad det kan göra att avnjuta sitt vin i rätt glas. Skillnaden kan vara så stor att även en erfaren provare blir förvånad.

Maximilian Riedel är den yngste medlemmen i en familj, som tillverkat glas i 11 generationer. Hans farfar lanserade på 50-talet de första glasen i världen som var specifikt framtagna för att framhålla varje vins unika smak och doftaromer. Maximilians kunniga och humoristiska approach har gjort honom till en eftersökt talare vid stora vinevenemang och provningar.

Han är även en duktig och erkänd designer. 2003 lanserade hans banbrytande glasserie ”O”, glas för specifika viner/druvor, fast utan fot. En glas serie som nu blivit kopierad av de flesta andra glastillverkare världen över. Hans karaff ”Swan” vann 2009 ”The Red Dot Design Award” – ett av designvärldens mest prestigefulla priser.

Maila din namn och post adress till:
riedel@vinunic.se. Betala in 695:- per person till 5137-1326 snarast för Riedel-provningen. Glöm inte att skriva ditt namn och e-post adress på inbetalning
Vi ordnar glasprovningar i Helsinborg för privatpersoner och till företag som en happening för personal och kunder.hör av er om ni har intresse utav detta.

No comments:

Post a Comment