First day in J-burg / Första dagen i Syd Afrika
Svenska
Efter ett möte i Köpenhamn för oss fyra så började en femton timmars resa ner till Johannesburg Syd Afrika, med en mellanlandning i Amsterdam så fortsatte resan och den gick utmärkt och allt klaffade fint.
När vi landade så fick vi en fantastisk välkomst kommitté av massor av ungdomar från restaurang skolorna som ställt upp under hela dagen för att göra vår mottagning till en upplevelse, mycket välövat och lyckat.Som alla vet är inte flyg mat det bästa och hungriga som vi var blev det en väldigt sen middag med 600g T bone som gick ner som en dans och sen snabbt säng gående för att nästa dag börja redan kl 07.00 med möte och information om projektet (logistik med 300 kockar är inte helt enkelt)
Hela eftermiddagen tillbringades i stadsdelen Alexandra där vi genomförde en massiv manifestation med hjälp av ett stort band och dansare som gick främst i tåget, trevligt för alla invånarna var ute på gatan och dansade med.
Man hade bjudit in en massa barn som fick se en föreställning av självaste Ronald Mc Donald som visade sig vara en hejare på att trolla, jag visste inte detta J
Efter föreställningen fick alla en härlig lunchpåse med massa goda saker som fantastiska volontärer stått hela dagen och packat.
Under morgondagen börjar vårt arbete med middagar och demonstrationer inför Tv och publik, mycket spännande och lärorikt säkert, kommer att försöka hålla er alla uppdaterade om vad som händer framöver
Detta var i dagens HD tidning
http://hd.se/helsingborg/2011/08/21/han-lagar-mat-for-att-hjalpa-barn/
Från ett soligt Johannesburg //D
English
After a fifteen hour long trip to sunny J-burg we arrived late at night starving after airline food, you all know how that is don’t you? We ended up eating a 600 grams T bone steak and a beer, the straight to bed full and happy for tree hours sleep before meeting up with rest of the chefs for a grand manifestation in the Alexander area to feed hungry children and to show the community that chefs around the world rely cares for them.
I will keep you all posted on my days here with the Swedish team and also post some pictures for you, tomorrow is the start for us to cook dinners and food demonstrations that we all look forward to.
This was in the Swedish paper today abour the project
Comments
Post a Comment