8/31/11

Tack pressen för att ni hjälper oss sprida detta

Här kan ni lästa mer om vad som skrivs i Svensk press om vårt arbete i Sydafrika
http://www.restaurangvarlden.se/Nyhetsarkiv/Arkiv/Svenska-kockar-lagar-mat-till-svaltande-barn/

Hello Africa tell me how ya doing


I’m sitting at the Intercontinental on my last evening in sunny South Africa, what a great country this is with friendly people and great wines.

We have finished our mission of collecting 8 million RD that will feed hungry children for at least 5 years and that is a great achievement, well done all of the chefs who arrived from around the globe to be part of this event.

You must go to a safari when you visit this country!! We went for some days and that was a big treat, thanks Chris for taking so good care of us and showing great skill of finding all the animals that we wanted to see.

When you visit a place like this for the fist time you quickly realise that time is not that important In Africa, they all do they things at the pace of a very slow sleepwalker but I guess you get use to this after a wile like my new buddy Henrik from Sweden who live in S-A for many years and teach me many things about how it all works, Thanks my friend and talk to you soon again.

The greatest guy around must be Chef Arnold at the Montecasino palazzo this guy have been absolutely fantastic with the biggest heart and patience with eight chefs running around in his kitchen and asking tons of questions, thanks a lot Arnold with crew.

Miguel Chan is simply one of the most talented and funniest sommeliers that I have met in a very long time, thanks Miguel for a great Pinot tasting and showing me what S-A is able to reach in a very short time, will keep In touch.

Right now I’m looking forward to meet up with my family for a nice trip to Alsace and champagne for a relaxing treat, I will let you know more about this later.

Cheers to you all

8/26/11

Team Sweden

Nu har team Sweden serverat färdigt för denna gång i Sydafrika, efter två fantastiskt roliga kvällar med supernöjda gäster känns det skönt att denna del av projektet är klart, ytterligare fler demo står på tur.
Tack vare trevliga kollegor från andra länder lyckades vi byta bort vår demo på lördag så vi nu får en oväntat ledig dag då detta behövs efter en intensiv vecka.
på söndag är det dags att besöka Soweto och träffa en massa sköna människor.
Hotellet där vi bor http://www.southernsun.com/deluxe/the-palazzo-montecasino/pages/overview.aspx
så har all personal varit helt fantastiska och otroligt hjälpsamma med att lösa alla våra små problem, människorna är speciella som alltid i U-länder men har ett gott hjärta och försöker gärna hjälpa om dom kan ( skitstövlar finns överallt), ska träffa hotellets chefs sommelier Miguel Chan som jag är mycket nyfiken och spännd på då han är enl uppgift från andra en av dom mest erkända i S-A.


8/25/11

Fler äventyr i världs klass

Jobbar för fullt i J-burg och haft första dagen med demo inför TV kameror på casinot som är den största i världen efter ngt i Vegas, vet dock inte vilket men stort är det här.
Har även haft en första middag med Svenska smaker som har fått ett fantastiskt mottagande och en massa reklam.
Barnen har vi haft kul med och bjudit in dessa ca 400 till en fågelpark där det ordnades allt från att dom fick skor, tröjor osv till en mega lunchbox att smaska i sig, snacka om att det var omtyckt.
Vi alla 4 kör på så det rycker trotts att tröttheten vissa stunder gör sig påmind då vi är igång till minst 24 och går upp vid 07 tiden för att köra i 100, den bästa nyheten är att vi nu är en bra bit över budget och pengarna fortsätter att strömma in vilket är fantastiskt och att många människor vill ha just våra autografer på kockmössorna som dom kan köpa för 10 kr. (1 mössa föder ett barn hela dagen)


må väl//D