Vin journalister i Sverige hur tänker ni nu?
Nu har jag följt
ett antal så kallade vin journalister i olika media med förbluffande resultat
som jag inte alls var beredd eller trodde att jag skulle finna på detta sätt.
Många av
dom har absolut ingen som helst språklig utbildning ( jag har absolut inte det,
men jobbar inte heller med det) och många gånger används tydligen inte ens
rättstavningen i datorn när man skriver vilket är förvånande och högs
beklagligt.
Vad som är
ännu värre är faktiskt hur dåligt insatta vissa av dom är när det gäller det
som dom skriver om själva och än värre förmedlar till Svenska folket, högst besynnerligt
då många människor ser dessa vin journalister som proffs i sitt ämne.
Exempel ” Torrontes är den mest odlade druvan i Chile” sen när då? Eller denna ”Valpolicella görs alltid på torkade druvor” hur tänkte man nu? Att förse
folk med felaktig info är inte ok tycker jag men det verkar som att bara för
att man har arbetat i en systembutik eller går en sommelier kurs så kan man
skriva vad som helst och få jobb inom media, mycket besynnerligt när det finns
massor av kompetens ute i landet.
Hur mycket goodie
bags och mutor det förekommer låter jag vara osagt, jag hoppas bara att det
kommer fram så småningom.
Comments
Post a Comment