Restaurang galan 2011
Nu är festen om det bästa i restaurang Sverige slut för denna gång och jag ser fram mot 2012 med stor tillförsikt och är tacksam för att jag fått en chans att vara på plats.
Alltid lika kul att träffa folk som man kanske inte ser så ofta och definitivt inte i finkläder utan oftast i kockrock eller dylikt,
Det delades givetvis ut en massa priser i olika kategorier där vissa vinnare verkade veta att dom skulle vinna men några var riktigt rörda över uppmärksamheten som tex Björn Halling som fick Svenska kockars förenings hederspris för långvarigt mentorskap i Svenska kök, vilken kille och legend, man blir stolt och glad att få ge honom detta välförtjänta pris.
Min personliga favorit var även den 24 årige sommelieren Niklas Löfgren som till vardags jobbar på Frantzen/Lindeberg i Stockholm, coolt att en så pass ung kille får detta för att visa att vi har en framtid tryggad.
Maten är alltid ett kapitel för sig där delar av det Svenska senior kocklandslaget ansvarade för maten ihop med personalen på Grand Hotell, en riktig bra och väl genomförd middag för 450 personer, well done amigos.
Här kommer en lista på samtliga vinnare och lite bilder på middagen.
Årets Servitör
• Ludvig Jureskog, Operakällaren, Stockholm
Årets Hälsokoncept
• Raw Food House, Malmö
Journalisternas Kock
• Tommy Myllymäki
Årets Framtidslöfte
• Filip Fastén, 21 år, Le Rouge, Stockholm
Årets Smaksättare
• Saiko, Malmö
Årets Barkoncept
• Little Quarter, Marie Laveau, Stockholm
Årets Sommelier
• Niklas Löfgren, Frantzén/Lindeberg, Stockholm
Årets Krogmiljö
• Restaurang AG, Stockholm
Årets Hållbara Krog
• Matmekka, Stockholm
Årets Leverantör
• Martin Olsson
Årets Förnyare
• Urban Deli, Stockholm
Årets matsalsteam
• Operakällaren, Stockholm
Årets Krögare
• Håkan & Anne Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg
RS Hederspris
• Björn Halling
Årets Krog
• Thörnströms Kök, Göteborg
Comments
Post a Comment