12/16/11

Champagne Tarlant inför helgerna

Champagnehuset Tarlant är en familjeangelägenhet där Benoit är vinmakare och hans yngre syster Melanie har ansvaret för marknaden.

Det jag gillar med vinerna från Tarlant är att dom gör sin champagne utan tanke på tid och pengar utan vill visa upp potentialen av sin odlade frukt och kompetensen som dom besitter sen flera generationer tillbaka, dessutom använder dom fat till sina basviner vilket skapar en fyllighet som jag gillar.

Som dom flesta odlare i champagne har dom flera olika viner i sin portfölj där fyra av dom finns att köpa via bolaget och där jag kan rekommendera alla att prova.

Standard vinet är en blandning på dom tre klassiska druvorna och pressade i gamla runda Coquart pressar för att sedan jäsa i kontrollerade ståltankar för att därefter ligga ytterligare 36 månader på flaska och sin jästfällning, detta vin har ingen dosage och är alltså helt torr.

Basvinet i denna flaska är från 2006 och reserv vinerna som legat på fat bidrar till en finish som är fantastisk.NV Tarlant brut zero

262 kr

Artnr 88000

No comments:

Post a Comment