Posts

House of Krug for the future

Image
Christmas and new year in sight when the prestigious House of Krug has released two rare Champagnes: Clos du Mesnil 2000 and Vintage 2000. Produced from a single walled plot of vines in Mesnil-sur-Oger the Clos du Mesnil 2000 is characterized by aromas of peach, pear, apples and ripe lime this wine is ideal on its own och with seafood, made with 100% chardonnay. If you can afford it buy whatever you can get your hands on and store away for at least 10 years. The Vintage 2000 is a classical blend of Pinot Noir, Chardonnay and Pinot Meunier. It has beautifull aromas of exotic fruit, almonds, walnut and zesty lemons with a nice twist of cotton candy, excellent now and in many years to come. Let the bubbles shine The pictures are not mine.

Nya Skåne Kulinar

Image
Får jag lov att presentera Skånes stolthet som ska tävla i mat OS 2012 i Erfurt Tyskland, det kommer att bli en resa ner till alla er som har mat som sitt stora intresse, att vara med på ett mat OS är en fantastisk upplevelse som man måste vara med om. Skåne Kulinar som är ett av tre Svenska regionlag är en del av Svenska kockars förening i Skåne med uppdrag att sätta Skåne och Skånsk mat på världs kartan. Är ni intresserade av att gå in som sponsor till laget eller föreningen så maila mig gärna med frågor på dragan@unictaste.se framåt framåt Frida, Mikael, Tomas, Lina, Martin H, Joel, Mattias, Martin J & Jesper

The last posts

To explain for you all not Swedish that the two last text are all about the Swedish monopoly and how bad they are in my opinion just so that you all know, I hade some E-mail from people who wonder what all the fuss was about, now you know and you can also use the google translate, not 100% correct but you will get the point. Regards Dragan

Monopolet ?

Jag har tagit emot en del kritik mot mitt inlägg om monopolet utan att avsändaren gjort sig till känna vilket jag tycker är dåligt, men jag skriver det jag tycker och många fler håller med mig i detta vilket känns bra och befriande då monopolet har gjort sitt i Sverige efter en massa år och måste inom närtid få ett slut dels i sin dubbelmoral dels i sitt dåliga sortiment där man konstant vägrar mindre producenter en plats i sortimentet och en möjlighet att visa Svenskarna vilken fantastisk kvalitet och viner som produceras i världen. Den som väntar får skörda.

DÖD ÅT MONOPOLET

När jag håller provningar för vanliga vin älskande människor här i Sverige så uppenbara sig ett fenomen som är mycket märkligt, FOLK ÄLSKAR SITT SYSTEMBOLAG och vad värre är dom litar på personalens omdöme och förslag. I min värld så är 99,99 % av personalen fullkomligt okunniga om vilka produkter dom säljer eller hur och vad man ska använda dessa till, dom kunde lika gärna sålt lampor eller vad annat som hälst enligt min mening, hur fan kan man anställa folk som inte kan sitt jobb? Det finns bara ett företag till som anställer på samma sätt och det är Sveriges kommuner, hade man skött ett privat företag på samma sätt så skulle dom gått under för länge sedan. Systembolaget ljuger för sina kunder och undanhåller sitt sätt att arbeta gentemot importörer och andra sammanbets partners så att dom själva står i dager på ett bra sätt, dubbelmoralen ska vi inte snacka om, fylle hit och dit är det enda dom håller med utan att visa dom faktiska siffrorna hur BiB har påverkat konsumtionen på et...

Champagne still on my mind

Image
What is it in champagne that always seems to turn people on when you drink it or even just talk about it, for me it is just another wine that can be well made or just badly made and everything in between. I love great champagne made with care of skilled winemakers who truly understand the potential of the grapes and who can do the assemblage with that extra special care and some reserve wine to top it of. When I travel in the champagne area and taste wines from both known and unknown producers I always get amazed how bad wines the big houses produce and people buy it just for the commercial side of it, for example the house of Moet-Chandon, all the vines except the Perignon in some vintages and also the Oenotheque can be truly stunning wines, but this is still not what ordinary people buy when they go to a wine store, the pay to much for the brand and not for what’s inside the bottle, I wish that more people pay attention like my good friend Susan Hanna Sipe who lives in CA and loves...

Шведски хране у свету / Svensk mat i världsklass

Image
I den gångna helgen så har jag varit med på träningen med Skåne Kulinar då dom funderar ut sitt smartaste och godaste mest glamourösa mat för att under oktober 2012 vinna ett efterlängtat guld på mat olympiaden i Tyskland. Jag måste säga att det finns en hel del kul saker som man har klurat på och jag ser med tillförsikt fram mot slut resultatet och så även på nästa träning. Den 15 januari finns det en möjlighet för er alla att komma förbi köket i Malmö för att titta på när dom tränar och även se dom olika rätterna som man arbetar på, super kul är det så varmt välkomna till Jörgen kockskolan i Malmö men glöm inte anmäla er ankomst till mig först. Tack till hela laget för att dom tog hand om våra Serbiska gäster på ett utomordentligt sätt. Srpski: У протеклих викенда , ја сам био укључен у обуку с кулинарским Скане када раде ван најпаметнији и најукусније најгламурознијег хране до октобра 2012 да освоји дуго очекивани злато за храну Олимпијске игре у Немачкој. ...