11/25/12

Dolina vino från Serbien med egen identitet


Att prova vin som är rena fat prover kan ibland vara svårt då dessa viner oftast är knutna och visar långt ifrån sin bästa sida.

Jag fick ett fat prov direkt tappat på flaska så att jag skulle kunna testa den senaste årgången 2010 som ligger kvar i Dolinas källare.

Dolina Barrique som produceras av Bacina vino i Varvarin Serbien har jag skrivit om tidigare och alltid tyckt att vinet visar en trevlig familjär tillgänglighet utan en massa krångel.

2010 är ett väldigt öppet mörkt rubinrött vin med strålande doft av mogen röd frukt med inslag av rökig stekt bacon och örter.

Smaken är torr och medelfyllig med tydlig omognad och vissa gröna stjälk toner, mörka körsbär samsas med mogna plommon och fint balanserad fat ton, balanserade mjuka tanniner och frisk syra gör vinet drickbart redan idag.

Eftersmaken är medellång och har en mjuk fruktighet som ligger kvar.

Jag tycker att Alec, Anders och dom andra gör ett bra vin redan nu efter endast några få årgångar och vinerna blir allt bättre men en hårdare gallring redan i vingården skulle öka kvaliteten väsentligt samt att man av stjälkar alla druvor före press.

Gott med Serbiska viner som finns att beställa på bolaget, detta är vi inte bortskämda med.

Ziveli drugovi.

No comments:

Post a Comment