2/12/12

Banan & Vin

När jag skulle möta upp en vän här om dagen för ett snabbt samtal så sitter denne och provar vin med inte mindre är allas vår Banarne Klasse Möllberg.

Klasse har sedan en tid tillbaka en vin importfirma med viner från Patagonien i Argentina producerat av den begåvade vinmakaren Leonardo Puppato och familjen Bodega Schroeder.

Familjen startade sin vin produktion i början av 2000 talet och gör nu viner på 120 hektar som alla är planterade med dom kända sorterna, vineriet som är nytt och använder gravitation och inga pumpar visar upp en ny sida av Argentinas viner där frukt och frächhet är det som man strävar efter utan att tappa kraft och koncentration.

Jag som alltid är nyfiken av mig kunde ju inte motstå Klasses erbjudande av att prova hela serien viner som han hade med sig till denna provning.

Det som stod ut var absolut deras reserva viner på Cab S, malbec så klart men där Pinot Noir var den klart bästa tyckte jag, dom gör även en mycket spännande SAURUS pinot noir late harvest med 67 gram restsocker som är väldigt intressant och passar i många vin paket på krogen.

Trevligt ny bekantskap som väcker intresse av vad mer som göms i Patagonien och där Parker redan har givit några av dessa viner +90 RPTack Chris & Klasse

No comments:

Post a Comment