11/25/11

DÖD ÅT MONOPOLET

När jag håller provningar för vanliga vin älskande människor här i Sverige så uppenbara sig ett fenomen som är mycket märkligt, FOLK ÄLSKAR SITT SYSTEMBOLAG och vad värre är dom litar på personalens omdöme och förslag.

I min värld så är 99,99 % av personalen fullkomligt okunniga om vilka produkter dom säljer eller hur och vad man ska använda dessa till, dom kunde lika gärna sålt lampor eller vad annat som hälst enligt min mening, hur fan kan man anställa folk som inte kan sitt jobb? Det finns bara ett företag till som anställer på samma sätt och det är Sveriges kommuner, hade man skött ett privat företag på samma sätt så skulle dom gått under för länge sedan.

Systembolaget ljuger för sina kunder och undanhåller sitt sätt att arbeta gentemot importörer och andra sammanbets partners så att dom själva står i dager på ett bra sätt, dubbelmoralen ska vi inte snacka om, fylle hit och dit är det enda dom håller med utan att visa dom faktiska siffrorna hur BiB har påverkat konsumtionen på ett synnerligen negativt märkbart sett.

Jag hoppas verkligen att EU stryper systemfanskapet snart så att även vi får anständiga butiker som bryr sig om vad folk vill ha och kan hjälpa konsumenter på bästa sätt att få valuta för pengarna.


Död åt monopolet.

3 comments:

  1. BRA Dragan. Jag håller verkligen med!

    ReplyDelete
  2. Detta är en personlig blogg och utrycker vad jag känner och helt valfritt att följa och läsa, jag tar gärna emot possitiv och negativ feedback på det jag skriver.

    ReplyDelete