10/21/11

BALKAN FOOD & SLJIVOVICA

Det finns inte många kokböcker med temat mat från Balkan och det som finns är gammalt skräp som inte duger till något därför är det extra trevligt och fantastsikt att den kända TV profilen Jovan Radomir har lagt ner mycket möda och energi på att få fram en kokbok som visar att maten från Balkan är god utan att man behöver använda en massa fuzz utan att bra råvaror räcker en lång väg.

Boken visar upp den Serbiska matkulturen och det Serbiska folkets otvungna sätt att förhålla sig till mat, fest och vänner i allmänhet samt att traditioner i vår monekulära värd består och kan utvecklas för att måltiden alltid är fokus i alla familjer.

Recepten i boken är klassiska enkla att göra med vackra fotografier på mat, människor och miljöer vilket gör den extra intressant, jag är otroligt glad och stolt att någon har tagit på sig att göra en bok som denna, dessutom på Svenska för Svenskar.

Nu väntar vi bara att någon ska göra en bok som visar potentialen på Balkans viner.

Tack Jovan för att du visar hur bra och gott det kan vara och jag uppmuntrar alla att köpa ett ex och ge bort som årets julklapp till er själva och alla andra.Ziveli & na zdravljeNo comments:

Post a Comment