9/15/11

Årets Glögg 2011


Tyskarna dricker glühwein, fransmännen har sitt vin chaud och engelsmännen värmer sig med mulled wine. Här i Sverige dricker vi glögg.

Blossa glögg görs på ett mer än hundra år gammalt recept från vinhandlaren J.D. Grönstedt i Gamla stan i Stockholm. Det har inte förändrats sedan Vin & Sprit startade tillverkningen år 1917.

Men som alla andra familjer har även släkten Blossa växt med åren. Med rötterna i traditionen har släktträdet fått nya grenar, utvecklats och föryngrats. Blossa för traditionen framåt med nutida design och spännande nya smaker. Blossas röda och vita lättglögg finns numera i närmsta livsmedelsaffär, medan samlare och entusiaster köar utanför Systembolaget inför premiären på Blossas läckert paketerade årgångsglögg.

All glögg i Blossa-familjen utgår från samma grundrecept. Smaken kommer från den unika kryddblandningen, som bland annat innehåller kardemumma, ingefära och nejlika. De färska kryddorna kommer från utvalda odlare på så vitt skilda platser som Kina och Guatemala, och får dra i sprit i sex månader på fabriken i Åhus.

Den viktigaste ingrediensen vid sidan av kryddextraktet är starkvinet. Blossa innehåller upp till tre olika sorters starkvin av sherry-typ, som tillverkas speciellt för Blossa i Spanien. De tar fem år att framställa och har en inbjudande karaktär av torkad frukt och russin.


BLOSSA 2011: Det är bara åtta år sedan den första årgångsglöggen presenterades, men den har redan blivit en kär familjemed­lem. Blossas årgångsglögg är både trendig och traditionell, den tillfredsställer vårt behov av förändring samtidigt som den bottnar i hundraåriga sedvänjor. Årgångsglöggen får sin smak av traditionella ingredienser med julkänsla. Tidigare år har den bland annat smaksatts med clementin, blåbär och saffran.

Årets upplaga av BLOSSA 2011 har fått smak av kaffe, odlat i Finca Las Delicias i El Salvador. Servera den rumstempererad med en isbit eller värm den på traditionellt vis (89 kr/750ml).
1 comment:

  1. Är redan sugen på att smaka den!!!!

    ReplyDelete